Sporto klubas Pantera – Lietuvos MMA čempionato 2023 vicečempionai.

Sporto klubas Pantera – Lietuvos MMA čempionato 2023 vicečempionai.

NUOTRAUKOS 

Gruodžio 9 d. Jurbarke vyko „Atviras Lietuvos MMA čempionatas“, kurį organizavo sporto klubas „Pantera“ ir Lietuvos MMA federacija. Jame dalyvavo 221 sportininkas iš 21 sporto klubo. Džiaugiamės, kad į Jurbarką atvyko ne tik skirtingų Lietuvos miestų, bet ir užsienio komandos. Varžybų svečiai buvo sporto klubai „Englas“ ir „Invicta“ iš Estijos bei „MMA Bauska“ ir „Bauskas cīņu sporta“ iš Latvijos. Šių klubų atstovai aktyviai dalyvauja Europos ir pasaulio IMMAF čempionatuose, todėl Lietuvos kovotojams buvo nemenkas iššūkis grumtis su aukšto meistriškumo priešininkais. Kovos vyko ne tik pagal MMA, bet ir pagal K-1 taisykles. Susumavus visus rezultatus pagrindinė „Čempionų taurė“ atiteko sporto klubui „Pankratos“ (Vilnius), antroji vieta – sporto klubui  „Pantera“, trečioji vieta –  sporto kubui „Suncity MMA” (Šiauliai).
Sporto klubą Pantera  atstovavo 22 dalyviai. Geriausiai sekėsi jauniesiems sportininkams: pirmas vietas iškovojo Deividas Barzdaitis, Kajus Bučinskas ir Rugilė Damašauskaitė. Didžioji dalis klubo narių iškovojo pergales pirmose kovose ir pateko finalines kovas, kuriose tik teisėjų sprendimu nusileido varžovams. Čempionatui puikiai pasiruošusi Rugilė Damašauskaitė finalinėje kovoje įveikė kaunietę ir tapo čempione. Kornelijus Bruno ir Tautvydas Lebeckas dalyvavo suaugusiųjų amžiaus grupės kovose, kur pademonstravo aukšto lygio kovinę techniką bei charakterį. Kornelijus įveikė varžovus ir pateko į finalą, kuriame tik minimaliu skirtumu nusileidęs varžovui iš Kauno iškovojo 2 vietą. Tautvydas iškovojo 3 vietą.

Organizatoriai dėkoja visiems sportininkams ir treneriams už kantrybę ir MMA sporto lygio kėlimą, Jurbarko A. Giedraičio-Giedriaus gimnazijai už galimybę čempionatą organizuoti jos sporto salėje. Lietuvos mišrių kovos menų federacija ir sporto klubas „Pantera“ varžybas organizuoja siekdami Lietuvos MMA sportininkams suteikti galimybę įgyti kuo didesnės tarptautinės patirties, kuri bus ypatingai reikalinga artėjančiuose Europos ir pasaulio čempionatuose. Artimiausios tarptautinės varžybos vyks gegužės 4 d. Jonavoje.

Sporto klubo Pantera rezultatai.

MMA disciplina

Deividas Barzdaitis iki 16 m. iki 52 kg 1 vieta

Rugilė Damašauskaitė  iki 18 m. iki 70,3 kg  2 vieta

Deimantas Pranskus iki 12 m.  iki 30 kg  2 vieta

Matas Navakauskas iki 14 m. iki 62 kg 2 vieta

Rokas Stoškus iki 14 m. + 62 kg 2 vieta

Milda Bertašiūtė iki 16 m. iki 57 kg  3 vieta

Hubertas Ūsas iki 12 m.  iki 30 kg 3 vieta

Kajus Bučinskas iki 14 m. iki 40 kg 3 vieta

Airidas Bakutis iki16 m. iki 52 kg 3 vieta

Titas Vasiliauskas iki  18 m. iki 77,1 kg 3 vieta

K-1  disciplina

Kajus Bučinskas iki 14 m. iki 40 kg  1 vieta

Rugilė Damašauskaitė  iki 18 m. iki 65,8 kg  1 vieta

Lijana Lipinskaitė  +18 m. iki 61,2 kg 2 vieta

Čempionato rezultatai ČIA