Sporto klubo „Pantera“ sportininkai gerai pasirodė pasaulio pankrationo čempionate Graikijoje.

Pantera

Sporto klubo „Pantera“ sportininkai gerai pasirodė pasaulio pankrationo čempionate Graikijoje.

Sporto klubo „Pantera“ sportininkai su Lietuvos pankrationo Athlima federacijos rinktine vyko į pasaulio pankrationo čempionatą, kuris vyko Graikijoje, Atėnuose. Lietuvos rinktinę atstovavo 11 sportininkų iš 4 skirtingų kovos menų klubų.

Lietuva bendroje komandinėje įskaitoje užėmė 4 vietą ir nedaug atsiliko nuo prizinės 3 vietos. Nepaisant to sportininkai viršijo visus lūkesčius ir pasiekė neįtikėtinai puikų rezultatą. Rinktinės sportininkai iškovojo 12 aukso, 5 sidabro ir 2 bronzos medalius, iš viso 19 medalių. Lietuva dar labiau tapo žinoma visame pasaulyje, kaip puikių sportininkų kalvė ir sukėlė ažiotažą nustebindami savo pasiekimais kovos menuose. Dar nėra taip buvę, kad Lietuva būtų taip aukštai įvertinta.

Sporto klubo „Pantera“ atstovavo Pavelas Majauskas iki 60 kg jauniai, Eidvinas Vaitkus iki 69 jaunimas, Deimantas Vabalas iki 66 kg jauniai.

Geriausiai sekėsi Pavelui Majauskui, kur dalyvavo pankrationo ir kikbokso rungtyse, įveikęs varžovus tapo pasaulio pankrationo ir kikbokso čempionu.

Eidvinas Vaitkus taip pat kovojo pankrationo ir kikbokso rungtyse. Abejose rungtyse liko antras. Finalinėse kovose negalėjo dalyvauti dėl patirtos kelio traumos dvikovoje su graiku.

Deimantui Vabalui teko kovoti daugiausiai. Jis dalyvavo pankrationo ir greplingo rungtyse. Svorio kategorijoje buvo po 8 dalyvius. Greppling rugtyje Deimantas liko 4-as, Pankrationo – 3-čias.